Vihkiminen

Vihkiminen ja häät ovat elämän merkittävimpiä tapahtumia. Vihkimisessä annetaan tärkeitä lupauksia sekä yhteinen tulevaisuus annetaan Jumalan käsiin. Seurakunta rukoilee Jumalan siunausta avioparille.

Avioliittoon vihkiminen on samanaikaisesti sekä jumalanpalvelus että juridinen tapahtuma. Jumalanpalvelukseen kuuluu sopivat tekstit, rukoukset ja virret.

Vihkimisessä on oltava paikalla vähintään kaksi todistajaa.

Vihkikeskustelu käydään papin kanssa ennen vihkitilaisuutta kirkossa, jolloin harjoitellaan vihkitoimitusta. Vihkipapin kanssa käydään läpi vihkimiseen liittyviä asioita. Lisäksi on mahdollisuus sopia kanttorin kanssa toimitukseen liittyvästä musiikista.

Avioliiton siunaaminen

Siviiliviranomaisen edessä solmittu avioliitto voidaan siunata kirkossa. Avioliiton siunaaminen muistuttaa pitkälti kirkollista vihkimistä.

Myös siunausta edeltää papin ja kanttorin kanssa tapaaminen. Kirkkoherranvirastosta varataan kirkko, pappi ja kanttori sekä vihkimiseen että avioliiton siunaamiseen.