Yhdessä olemme seurakunta

Nykyään, kun meitä houkutellaan ajattelemaan yhteiskuntaa vain palvelujen tuottajana, on syytä sitkeästi pitää kiinni kirkosta ja seurakunnasta yhteisönä. Tässä yhteisössä palkatuilla työntekijöillä on tietysti tietty tehtävä, mutta jäsenet ja työntekijät yhdessä muodostavat kirkon.

Näinä aikoina, kun taloudelliset ja rakenteelliset mullistukset hallitsevat, on tärkeätä pitää yhteenkuuluvuudesta kiinni. Siinä on kirkon vastaveto, kun kaikki mielenkiinto muuten kohdistuu säästöihin ja rakenteellisiin muutoksiin. Jumalanpalvelus on kaikkina aikoina ollut luonnollinen kohtauspaikka. Siellä kohtaamme Jumalan ja siellä kohtaamme toinen toisemme. Oikeastaan jokainen seurakuntatoiminta on kohtaamista, missä jaamme elämäämme ja uskoamme toistemme kanssa. Seurakunta merkitsee juuri kohtaamista ja jakamista.

Alla löydät lomakkeen mihin voit merkitä miten haluaisit myötävaikuttaa seurakunnan elämässä. Tehtäviä löytyy jumalanpalveluksesta, lapsi- ja nuorisotyöstä, musiikkielämästä ja diakoniatyöstä. Seurakuntaelämämme tulee elävämmäksi, kun meitä on monta myötävaikuttamassa eri tehtävissä.

Robert Lemberg

Autan mielelläni!

Meillä kaikilla on erilaisia kykyjä ja taitoja. Millä tavalla sinä haluaisit auttaa seurakunnan toiminnassa? Laittamalla rastin ruutuun alla olevaan kaavakkeeseen voit ilmoittaa mikä asia olisi sinun sydäntäsi lähellä. Voit myös kirjoittaa vapaasti millä tavalla voisit olla avuksi, tapa jota me emme ole tulleet ajatelleeksi.

Lomakkeen lähettäminen epäonnistui! Tarkasta, että olet syöttänyt kaikki lomakkeella pyydetyt tiedot.
Kenttä on pakollinen.

Tietosuojasta

Mikäli lomakkeella kerätään henkilötietoja, huomioidaan siinä EU:n yleinen tietosuoja-asetus. Jos kerätyt henkilötiedot koskevat alle 13-vuotiasta henkilöä, tulee tietojen antajana olla hänen huoltajansa. Tietosuojaseloste löytyy verkkosivun alatunnisteessa olevan linkin kautta.