Urkumatka maailman ympäri

Urkumatka maailman ympäri Pernajan kirkko

Vuoden kanttori Minna Raassina konsertoi Pernajan kirkossa.

Vuoden kanttorin Minna Raassinan Urkumatka maailman ympäri -konsertissa kuullaan musiikka maailman eri kolkista. Käsiohjelmassa kerrotaan auttamismahdollisuuksista avustusjärjestöjen kautta niissä maissa, joiden musiikkia kuullaan.

Konsertissa soi musiikkia mm. Syyriasta, Nepalista, Afrikan maista, Kiinasta ja Venäjältä. Käsiohjelmassa esitellään Kirkon Ulkomaanavun, Punaisen Ristin, Unicefin, Pietarin Katulapset ry:n ja Suomen Lähetysseuran työtä näissä maissa.

Raassina on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2000, jonka jälkeen hän suoritti Diplomkirchenmusikerin A -tutkinnon Leipzigin musiikkikorkeakoulussa 2003. Raassina opiskeli urkujensoittoa mm. Eero Väätäisen, Arvid Gastin ja Heinrich Waltherin johdolla. Hän on toiminut Savonlinnan seurakunnan johtavana kanttorina vuodesta 2007. Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterin jäsen Raassina on ollut vuodesta 2010 lähtien.

Urkujensoiton lisäksi Raassina on esiintynyt oratoriosolistina sekä Suomessa että Saksassa. Saksassa toimivan ammattilaiskamarikuoro Immortal Bach Ensemblen jäsen Raassina on ollut vuodesta 2000.