Jens Eriksson: Requiem

Jens Eriksson: Requiem Pernajan kirkko

Ruotsalaisen kirkkomuusikon Jens Erikssonin (s. 1981) Requiem Pernajan kirkossa.

Jens Eriksson sävelsi Requieminsa vuonna 2014 omalle kuorolleen, Husien kirkkokuorolle, ja teos kantaesitettiin 1.11.2014 Husien kirkossa. Requiem eli sielunmessu voi kuulostaa raskaalta ja synkältä, mutta sitä sen ei tarvvitse olla. Jensin musiikki lainaa ideoita Bachista nykyaikaan ja antaa vanhalle latinankieliselle tekstille uuden asun, joka soi kirkkaana ja kauniina.

Teos on sävelletty kuorolle, solistille ja jousikvartetolle. Pernajassa solistiosuudet laulaa Pernajan seurakunnan kanttori, tenori Marcus Kalliokoski, teoksen johtaa John Emanuelsson joka on myös harjoituttanut kuoron ja jousikvartetossa soittavat Camilla Carlsson, Lina Smeds (viulut), Svetlana Happo (alttoviulu) sekä Gunnar Enqvist (sello). Pianoa soittaa Arno Kantola. Vapaa pääsy.

Pernajan kirkko

Avanti! XXXIII Suvisoitto Pernajan kirkossa

Tuuli Lindeberg, sopraano Jukka Rautasalo, diskanttigamba ja musiikinjohto Anthony Marini, tenorigamba Louna Hosia, bassogamba ja jouhikko Ilkka Heinonen, jouhikko ja violone Matias Häkkinen, cembalo ja urut

Pernajan kirkko

Kesäkonsertti "Den signade klang" Pernajan kirkossa

Nina Fogelberg ja Susanna Tollet esiintyvät.