Avanti! XXXIII Suvisoitto Pernajan kirkossa

Avanti! XXXIII Suvisoitto Pernajan kirkossa Pernajan kirkko

Tuuli Lindeberg, sopraano Jukka Rautasalo, diskanttigamba ja musiikinjohto Anthony Marini, tenorigamba Louna Hosia, bassogamba ja jouhikko Ilkka Heinonen, jouhikko ja violone Matias Häkkinen, cembalo ja urut

AGRICOLAN KOTIKONNUILLA

Ennen Turun Akatemian perustamista 1640, kansainväliset kulttuurivirtaukset tulivat Suomeen mm. ulkomaisiin yliopistoihin lähetettyjen opiskelijoiden kautta. Vuonna 1536 Pernajasta Saksaan Wittenbergin yliopistoon lähetettiin maisteriopintoihin kaksi kyvykästä nuorukaista. Toinen oli Mikael Agricola, joka syntyi n. 1510 Pernajan Torsbyssä talonpoikaisperheeseen ja toinen hänen ikätoverinsa, rälssisukuinen Martinus Matthiae Teit. Agricola keskittyi Wittenbergissä opintojensa ohella Raamatun suomentamiseen, johon myös Teit osallistui.

Suomeen palattuaan Teit kutsuttiin Tukholmaan kuninkaan poikien kotiopettajaksi. Agricola puolestaan toimi Turun katedraalikoulun johtajana sekä vuodesta 1554 Turun piispana. Valtava kirjallinen tuotanto syntyi virkatehtävien ohessa ja lomassa. Agricola on aikansa sanansaattaja nykypäivään asti. Hänen lapsuutensa kotikirkossa soi musiikin maailma silloin ja nyt.

Ohjelma- ja lipputiedot: www.avantimusic.fi

Avanti!

Byagården, Sarvisalo

Visskeppetin kesäkonsertti Byagårdenilla Sarvisalossa

Visskeppetin kesäkonsertti Sarvisalossa.

Pernajan kirkko

Kesäkonsertti "Den signade klang" Pernajan kirkossa

Nina Fogelberg ja Susanna Tollet esiintyvät.