Tutki ja syvennä uskoa

Moni meistä sai ensimmäiset kokemukset uskosta jo lapsena. Suurin osa meistä on oppinut enemmän uskosta rippikoulussa. Mutta myös silloin olimme nuoria. Sen jälkeen olemme kasvaneet ja oppineet enemmän maailmasta ja elämästä. Mutta miten on käynyt uskosi kanssa? Onko se jäänyt jälkeen, niinkuin villapaita lapsuudesta? Villapaita joka voi olla täynnä tunteikkaita muistoja entisajoista, mutta mahdoton käyttää.

Me voimme myös haastaa uskoamme ja syventää sitä. Me voimme tarkistella kristillistä uskoamme sitä vasten mitä me muuten tiedämme maailmasta. Se voi käsittää tieteellisen tiedon. Se voi käsittää ajatuksen oikeasta tavasta elää maailmassamme. Se voi käsittää politiikkaa. Se voi käsittä lapsiamme. Se voi käsittää suhdettamme kanssaihmisiimme yleensä. Kestääkö lapsenuskomme tällaisen kohtaamisen meitä ympäröivän maailman kanssa. Voiko uskomme syventää meidän käsitystä maailmasta ja elämästä?

Tänään puhutaan  ”elinikäisestä oppimisesta”. Se voi tarkoitta myös uskoamme. Kristillisen uskon syventäminen on elämänpituinen tutkimusretki. Se että usko saa olla mukana elämän menossa ja se saa kasvaa kasvaa antaa elämällemme syvän ulottuvuuden.